Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
POLIKLINIKA MARIBOR
Medico Consulting, d.o.o.
Pokličite nas na: 
(02) 25 21 245 

Masaže, refleksoterapija, Aqua detox terapija

Uredi vsebino


Ročne masaže

Ročna masaža je metoda, ki jo uporabljamo kot dopolnilno metodo v posameznih terapevtskih programih. Izvaja jo diplomirani fizioterapevt, ki se je specializiral na specialne masaže kot so Shiatzu, Tuina ali pa akupresurna masaža potrebnih točk, ki jih določi zdravnik specialist akupunkturist. Tudi v masažnih procedurah fizioterapevt uporablja razne masažne aparate, ki so indicirani pri posameznih spremembah.

Ponujamo še druge vrste masaž meridianov, ki so zapisani v tradicionalni kitajski medicini:
  • Shiatzu masaža
  • Tai Chi masaža
  • Chi Gong masaža
  • Tajska masaža

Refleksoterapija

Refleksoterapija je posebna vrsta akupresure točk na stopalih. Ena od teorij alternativne medicine je, da so na stopalih zabeležene refleksne zone posameznih organov in z draženjem teh zon na stopalih lahko vplivamo na sam organ (jetra, pljuča, želodec, hrbtenica itd). Refleksoterapija se lahko vrši z masažnim aparatom, prstom ali lasersko terapijo. Koristi pri slaabših cirkulacijah na spodnjih ekstremitetah, pri kroničnih bolečinah v hrbtenici in pri presnovnih motnjah. Izredno je koristna pri spremembah v vegetativnem živčnem sistemu. Refleksoterapijo vrši diplomirani fizioterapevt.

Aqua detox terapija

Aqua detox terapija je najnovejša terapija za odvajanje metabolnih produktov iz organizma. Izvaja jo diplomirani fizioterapevt. Gre za lokalne kopeli stopala in gležnjev, kjer s pomočjo posebne metode »čistimo« metabolne produkte iz človeškega organizma v slučaju motene cirkulacije ali prekrvavitve.
Uredi nogo