Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
POLIKLINIKA MARIBOR
Medico Consulting, d.o.o.
Pokličite nas na: 
(02) 25 21 245 

Diagnostika

Uredi vsebino


Ultrazvočna diagnostika

Ultrazvočna diagnostika je sodobna metoda v Medicoconsulting, uporabljamo sodoben ameriški UZ aparat z veliko zmožnostjo ločljivosti preiskovanega področja, saj ima 4 sonde različnih oblik. Vršimo UZ diagnostiko gibalnega sistema in urogenitalnega sistema. UZ diagnostiko urogenitalnega sistema vrši specialist urolog, ki poleg samega pregleda zna tudi vrednotiti UZ rezultate pregleda in lahko kot urolog takoj svetuje bolnikom za nadaljnje zdravljenje ali terapijo. Urologi so povezani z bolnišnično dejavnostjo in tako lahko v slučaju urgentne potrebe bolniku takoj pomagajo tudi v bolnišnici. Urologi se ukvarjajo tudi z zdravljenjem spolnih motenj, katerih vzrok je pogosto bolezen prostate ali sečil.

UZ diagnostiko gibalnega sistema izvaja zdravnik specialist fiziater, predvsem se ukvarjamo z UZ diagnostiko velikih sklepov, kot so: rame, kolena, kolki, gleženj itd. Pomembno je, da je UZ diagnostika neboleča in takoj ugotovi poškodbo posameznega sklepa ali struktur v sklepu. Zdravnik specialist fiziater, ki izvaja UZ preiskavo, takoj tudi svetuje nadaljevati potrebne preiskave ali terapije.

Phisionet diagnostika

S pomočjo resonančnega aparata, ki preko senzorjev vgrajenih v slušalkah in impulzov ki prihajajo kot odgovor na stimulus potenciala iz aparata, se lahko določi energetsko stanje posameznega organa.
Aparat ima vgrajen program, ki predstavlja normalni energetski potencial organov. Le tega računalnik primerja z dobljenim odgovorom pri testiranju in določi energetska odstopanja od normale v posameznih organih. Veščina zdravnika-diagnostika pa je, da zna vrednotiti rezultat, ga povezati med seboj in tako postaviti energetsko diagnozo in na podlagi te vrednotiti klinično stanje posameznih delov telesa.

Diagnostik mora biti zdravnik, ki zna stanje prenesti v splošni diagnostično obdelavo, ga povezati s kliničnim pregledom, anamnezo se osredotočiti na informacijo diagnostičnega testiranja in jo vrednoti v kliničnem stanju testiranca. Testiranje na aparatu phisionet je samo pripomoček zdravniku v usmeritvi diagnoze in predlagane terapije, oziroma nadalnih diagnostičnih preiskav.
Diagnostika je popolnoma neškodljiva, vendar ima omejeno vrednost pomembnosti. Zna pa biti dobra usmeritev zdravniku pri iskanju diagnoze.

Bioresonančna terapija pod kontrolo zdravnika

Bioresonančna terapija in diagnostika je regulacijska terapija ki zmore zmeriti resonanco bioenergije v določenem organu in celotnem organizmu.
Odkrije moteno homeostazo, kot odgovor organizma na dražljaje ki povzročajo alergijske reakcije vin odgovor imunskega sistema na zunanje dražljaje.
Na podlagi testiranja omogoča rezonančni aparat terapevtski program za vzpostavitev ponovne homeostaze in ekvilibrijuma v organizmu.
Bioresonačni terapevt mora biti sposoben sprejeti informacijo tako kot anamnezo bolnika, kakor vrednotiti izvid aparata ter pripraviti program terapije.Običajno je ciklus terapije nekaj tednov in se lahko spreminja.Terapija je popolnoma neškodljiva in ne povzroča zapletov.
Najprimernejša je pri alergijskih boleznih, psihosomatskih spremembah, sindromih izgorevanja,presnovnih motnjah,spolnih težavah, kroničnih bolečinah,nespečnosti, predvsem pa kot dodatna terapija pri zdravljenju bolečine. Bioresonančno terapijo bi moral predlagati zdravnik,ki bi pred tem opravil vesten pregled zdravstvenega stanja bolnika in poznal možnosti bioresonačne terapije.

Prehransko svetovanje za otroke

Svetujemo vam glede zdrave prehrane otrok in dojenčkov.
Svetujemo tudi glede prehrane otrok s celiakijo, vnetno črevesno boleznijo, funkcionalnimi prebavnimi motnjami, podhranjenostjo, debelostjo in drugimi kroničnimi bolezni ter motnjami v zdravju otrok.
Uredi nogo